2023 Navigátor – report akce

Polepsko-liběšický navigátor 2023

sobota 20. května 2023

Druhý ročník zavazuje a my se snažili ty desítky přihlášených posádek nezklamat. Rozhodně je třeba poděkovat do horních sfér za super počasí, které se o zdárný průběh akce rozhodně nemalou měrou zasloužilo. 

Podobně jako v roce 2022 jsme připravili soutěž o dvou etapách. V obou plnily posádky úkoly na stanovištích, které zajišťovaly učitelky z obou spolu pořádajících škol, přičemž škola Liběšice byla posílena o děvčata z Ekotýmu.

Cíl první etapy byl v Terezíně, kde na soutěžící čekalo ochlazení při pěší etapě v podzemí pevnosti. Krátce po odstartování do druhé etapy byla zařazena jízda zručnosti u Drážďanských kasáren, ovšem vedení řidiče měl na starost navigátor – řidič neviděl vůbec nic. 

Druhá etapa dovedla posádky do areálu školy v Liběšicích, kde jsme připravili odpoledne plné atrakcí, zábavy a poučení. 

Mimo správnost průjezdu, který kontrolujeme rozmístěním kontrolních tabulí s čísly, které posádky zapisují do výkazu, jsme měli na trati rozmístěny kontroly s radarem na dodržování rychlostí v obcích a také 5 kontrol na používání „blinkrů“ při odbočování. 

Děkujeme všem sponzorům, dobrovolným pomocníkům i zúčastněným organizacím a těšíme se na další ročník. 

Souhrn akce – verze 7 minut

Česká Televize – živý vstup ČT24 v 11:00 hodin 

Živý vstup do poledních zpráv na ČT24

HIGHLITE – video v krátké verzi

Jízda zručnosti v podání posádky 31, záznamy dalších posádek  v odkazu níže.

Partneři
Recenze
Klára z posádky č. 46:
 
Moc děkujeme za organizaci navigátora. Měli jsme dvě posádky a obě jsme byly velmi spokojené. Velmi oceňujeme různorodost úkolů na trati bohaté na rekvizity. Super nápady! Jediné, co jsme trochu postrádali, byl stín při dlouhém čekání na jízdu zručnosti. Měli jsme malé miminko. Ale to mě napadá jenom když přemýšlím, co bych vyšťourala za kritiku. 🙂 Moc jsme si to užili! Děkujeme!
 
Michaela z posádky č. 44:
 
Moc děkujeme za úžasný sobotní den. 
Tentokrát úžasné obě etapy, hledání podle fotek nás neskutečně baví, Terezin úplný luxus a nadšeni, smekáme klobouk a moc děkujeme za vaši práci. Sašenka si tunely užila, já také, i jízdu po slepu, úžasná sranda. 
Minuly rok úžasná první etapa, ale druhá nás nebavila a ani jsme značkám v pokynech nerozuměli, letos nadšeni z obou etap. 
A k tomu ještě 1.místo, Sašina byla vyvalena jak puk a každému z rodiny pohár ukazuje a sděluje zážitky. Opravdu nadšeni. Jste úžasní a těšíme se na příští rok. To už budou i hasičské děti, tak velká konkurence, ale větší sranda. 
Opatrujte se, ať se za rok jede znova. 
Děkujeme Sašenka, máma Míša a děda Herbik 
 
Dagmar z posádky č. 47:
 
Dobré ráno, i my děkujeme za novou zkušenost a možnosti. Osobně jsem se zúčastnila a bylo to zajímavé. Hlavně zjištění, že já podle mapy určitě nikam jet nemůžu 🙂
 
Hana z posádky č. 36:
 
Krásné fotky a videa jen ukazují jaká super akce to byla. 
Ještě jednou děkujeme za perfektně zorganizovanou akci – moc jsme si to užili, už se těšíme na příští rok.